Hoe groot is Telegram nou eigenlijk?

Pavel Durov, CEO van de messenger Telegram laat via het blog weten dat ze een mijlpaal hebben behaald: 200 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. De teller stond in februari van 2016 nog op 100 miljoen. De app heeft sinds de oprichting ervan in augustus 2013 nooit te maken gehad met aandeelhouders, marketeers, data-miners, overheden en adverteerders. Ook adverteert Telegram heel weinig vergeleken met andere social media bedrijven.

Ze geven ook aan dat ze nooit een enkele byte aan data hebben gedeeld met wie dan ook en waren destijds de eerste messenger die end-to-end-encryptie voor berichten aanbood. Dit betekent  dat de verbinding tussen twee telefoons, of meer in een groepsgesprek, versleuteld wordt. Om de berichten te kunnen bekijken, dien je een sleutel te hebben en die is alleen beschikbaar voor jou en je gesprekspartners.

De Russische regering heeft onlangs Telegram verzocht deze decryptiesleutel aan hen te overhandigen. Er is nog geen duidelijkheid over de stappen die Telegram hierin gaat nemen maar als we het bericht op het Telegram-blog lezen, kunnen we hieruit opmaken dat Telegram data niet met derden zal delen.

#telegram #users #paveldurov #end-to-end #tech